Перевірка глазурованих сирків шокувала навіть екпертів

Учені із Загальноросійської асоціації генетичної безпеки оприлюднили результати незалежної перевірки глазурованих сирків. Результати привели в шок навіть бувалих експертів: нормам не відповідали 11 з 12 перевірених екземплярів, а в одному взагалі знайшли золотистий стафілокок.
Найбільш «необразливе», що знайшли в 11 екземплярах сирків, – це перевищення (до 1000 разів) вмісту дріжджів. Це означає, що поїдання таких сирків може привести до інтоксикації організму, дисбактеріозу, ослабленню імунної системи, порушенню обміну речовин і розладу функцій шлунково-кишкового тракту й органів систем виділення.
Рівно в половині зразків знайшлася кишкова паличка (Е. coli), що викликає збої в роботі шлунково-кишкового тракту, нагромадження токсичних речовин, завдає удару по імунітету, печінці, ниркам. У дітей зараження Е. coli може призвести навіть до летального результату.
Ще в чотирьох зразках дослідники виявили цвілеві гриби, з якими в організм надходять токсини, що згубно впливають на імунну систему, нирки й печінку.
Нарешті, в одній із проб експерти виявили золотистий стафілокок, що викликає гнійні інфекції, фурункульоз, ослаблення імунітету, понос, блювоту, біль в животі й так далі.
Учені не сумніваються, що причина всіх виявлених порушень – у недотриманні санітарно-гігієнічних норм на підприємствах. Це вже не перша перевірка продуктів молочного ряду, і цвілеві грибки й дріжджі експерти знаходять у них теж не вперше.
«У радянські роки на молочних заводах працювала навіть педикюрша, – розповів відомий біолог Олександр Баранів. – Вона перевіряла нігті в співробітників – нариви в їхніх куточках можуть бути джерелом стафілококової інфекції. Що стосується дріжджів і цвілі, то це говорить про те, що для приготування сирків використовували прогіркле масло або прострочене сухе молоко. Людину повільно вбивають, тому що отруєння білками (у цьому випадку – токсинами) одне з найсильніших. Наявність же в продуктах кишкових паличок – показник, вибачте, фекальних компонентів. Виходить, співробітники виробництв погано миють руки після туалету. Виходить, сьогодні на підприємствах – повне нехлюйство, немає ні твердого контролю, ні твердих стандартів».

Один коментар

Залишити відповідь до vasilyan Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.