Блоггінг заради задоволення чи заради грошей?

Головна помилка всіх новоспечених блогів – вони пишуть з самого початку заради грошей, а це означає – що нічого не вийде. Заробити швидко – не означає багато. Мало того, є багато семінарів зараз – про заробіток на блогах. Так ось, там пропонують після самого створення – навішати купу контекстної реклами. Практично до заповнення сайту контентом на сайті вже дуже багато реклами. Це означає, шо простий користувач довго там не затримається. Розрахунок іде просто на пошукові запити.

Що таке блоггінг заради задоволення?
1. Ви не знаєте, як створити власний сайт (з власним доменом і хостингом). В такому випадку можна використовувати безкоштовні сервіси (та і дописи потім можна буде перенести). З часом Ви зрозумієте або просто захочеться – створити окремо свій блог (вибрати хостинг і домен, встановити WordPress і т.д.). Але це вже інше питання. Всі, хто використовує сервіси для блоггінгу – переважно некомерційні блоггери (хоча й там можна повісити контекстну рекламу).
2. Вам не потрібно буде монетизувати Ваш сайт. Тобто Ви заробляєте достатньо, а Ваш блог просто заради задоволення. Вам цікаво, коли Ваш блог читають, і у Вас немає жодної реклами. Мені було б приємно відвідувати такі блоги.

Що таке блоггінг заради грошей?
До монетизації варто переходити тільки тоді, коли Ваш блог має пристойні показники (наприклад – достатню відвідуваність). Адже навіть на підтримку сайту необхідні кошти (якшо мова йдеться наприклад про хостинг). Коротше треба розраховувати в першу чергу на високу відвідуваність і контекстну або іміджеву рекламу.

Що таке іміджева реклама? Це реклама – за яку Вам платить безпосередньо рекламодавець. Наприклад реклама автомобілів на блогові про автомобілі… Ви маєте хороший блог, ні, ДУЖЕ хороший блог, шукаєте напряму рекламодавців – і пропонуєте їм рекламу (частіше всього це медійна реклама – банери і pop-up). На це треба орієнтуватись, а не на Sape і постові. Це якщо Ви хочете пристойно заробляти.

Але більшість, та і я так само, не маю бажання заповнювати і оновлювати сайти, не маю дійсно хороших сайтів, часто кидаю сайти одразу в Sape. Трохи приносить прибуток, але я думаю – міг би доробити сайт – і через певний час заробляти більше. А так вже – заробіток не буде зростати, а тільки може падати. Продаж посилань майже завжди руйнує Ваш сайт. Ні, не одразу звичайно… З часом. Подумайте, Ви б могли колись заробити наприклад 100 грн в день, але хочете заробляти саме зараз – в виходить лише 5 грн в день.

Які висновки? Найменш перспективний спосіб заробляти – продаж посилань. Ну, можна заробляти пристойно, але на великий успіх розраховувати не можна. Контекстна реклама набагато краще, але, на жаль, українських рекламодавців там дуже мало, тому треба писати сайт російською або іншими іноземними мовами (наприклад англійською). Найперспективніша – медійна реклама, але сайт має бути більш ніж пристойний. Думаю не менше тисячі відвідувачів в день. Коли у Вас є 500 відвідувачів – вже можна ставити marketgid – але реклама ця доволі брудна…

Додам ще про “брудну” рекламу – наприклад реклама шкарпеток чи трусів (навіть на Adsense часто зустрічається), чи вибачте, ж*па на весь екран (і таке буває) робить Ваш сайт повним лайном (якшо сайт пристойної тематики). Так, є розважальні сайти, і народ на це купується, але треба старатись мати більш-менш хороший сайт ну і щоб соромно не було… Звичайно, дехто заробляє на еротичному або навіть порно контенті – це їх право.

Залишити Коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.