Месенджер для спілкування і дзвінків – який обрати?

messenger

Останній час з’явилось дуже багато можливостей для зв’язку. Причому більшість програм підтримує відеозв’язок як на телефоні, так і на ноутбуку.

Skype, Facebook, Google Hangouts (Gmail), ICQ, Viber, WhatsApp – це далеко не всі програми для спілкування онлайн.

Як на мене, найзручнішим є Facebook. Так, відеозв’язок через смартфон не підтримується, але все інше на високому рівні. Досить хороша якість аудіодзвінків, крім того, практично кожен має Facebook Messenger на своєму телефоні. Безперечно, це найпопулярніший спосіб спілкування на даний момент. Зручно – показує скільки хвилин тому співрозмовник був онлайн.

Якщо ж говорити про Skype, то в першу чергу це відеозв’язок. Як на телефоні, так і на комп’ютері і завжди в хорошій якості. Просто більшість людей звикли використовувати цей сервіс, оскільки він був одним із перших у світі. На відміну від Facebook, Ви залишаєтесь анонімним, тобто багато людей не вказують ані своїх персональних даних, ані жодних фото.

Google Hangouts / Gmail – як і Facebook, Ви можете використовувати його без встановлення додаткових програм на комп’ютер. Щоправда для відео/аудіо дзвінків все ж таки певний час необхідно було завантажити і встановити додатковий модуль. Зараз же ніби виправили цей недолік. Залишаючись анонімним, Ви можете використовувати текстовий, аудіо і відеозв’язок. При тому, що пошта Gmail – досить популярна. Але насправді мало моїх друзів користується месенджером від Google.

Viber, WhatsApp – додатки суто на телефон, мабуть розробники в пошуках кращого сервісу з мінімальними витратами трафіку. Номер прив’язується до Вашої телефонної книги, тому легко знайти знайомих, що користуються тим самим сервісом. В цьому головна зручність таких програм. Наприклад, в Україні такі сервіси досить популярні, в Польщі ж часто я не беру навіть номер мобільного, тільки фейсбук, і мало дзвоню, тільки переписуюсь.

ICQ – старий сервіс для обміну повідомленнями, відповідно і до нього додають нові можливості. Особливо популярним був в Країнах СНД до появи соціальних мереж. Я сам часто користувався, а деякі мої знайомі і досі використовують його.

Були ще й інші клієнти – MSN Messenger, Yahoo Messenger, Gadu-Gadu, QQ та інші; Але я особисто нічим з цього не користуюсь. Свого часу через MSN Messenger спілкувався з китайцями, було досить зручно. Як зараз, не знаю.

А який клієнт використовуєте Ви, а може кілька одразу?

Залишити Коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.