Сало – суперкорисне для організму людини

Останнім часом багато дієтологів рекомендують відмовитися від сала, посилаючись на те, що через високий вміст жирів воно сприяє розвитку атеросклерозу. Проте в світі жирів все не так просто. Обійтися без них організм не може. Для того, щоб вирішити, яким жирам віддати перевагу, треба враховувати деякі їхні властивості. Насампред – вміст у продукті жирних ненасичених кислот.

Сало містить арахідонову кислоту, яка належить до ненасичених жирів і є однією з незамінних жирних кислот. Вона входить до складу клітинних мембран, є частиною ферменту серцевого м`яза, а також бере участь і в холестеринному обміні, що теж важливо.

Слід зазначити, що у салі є й інші цінні незамінні жирні кислоти. Причому за їхнім вмістом (близько 10 відсотків) сало випереджає вершкове масло. Саме тому біологічна активність сала в п`ять разів вища, ніж у вершкового масла і яловичого жиру.

Що ж до насичених жирів, яких у салі немало, то побоюватися порушення обміну холестерину потрібно лише в тому випадку, якщо ви цим продуктом зловживаєте. Якщо споживати сало в межах розумного, то атеросклерозу можна не боятися. Особливо якщо їсти його з салатом із сирих овочів, заправлених нерафінованою олією і натуральним оцтом (яблучним або виноградним), який є сильним антиоксидантом.

Один коментар

  1. Отож бо!Busted!Або нашими словами – міф зруйновано!Масове побоювання вживання сала думаю тепер стане менше серед нашого населення!
    Тому,коли будете виїжджати на природу,не забудьте купити сала!Але їсти його потрібно з овочами для кращого травлення,і корисніше для нашого організму :) І не забувайте:ми – Українці,і сало – наша національна страва!

Залишити Коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.